tisdag 12 februari 2013

Strategidagar på hög nivå

Förra veckan hade Svensk Fjärrvärme sina strategidagar ute på Yasuragi, Hasseludden i Nacka. Det var väldigt lyckade dagar med många föredragshållare från både medlemsföretag, myndigheter och departement. Deltagarna fick bland annat höra om vad som händer i de pågående utredningar som kan bli till nya regelverk för branschen. Under våren kommer resultaten av utredningsarbetet från framför allat Energimyndigheten och Energimarknadsinspektionen.

En gäst många var nyfikna på var den nya Generaldirektören för Energimarknadsinspektionen, Anna Vadasz Nilsson. Hon berättade bland annat om hur hon valt bort fjärrvärme som värmekälla till sitt hem när hon flyttat på grund av att hon inte hade förtroende för branschen. Det var tråkigt att höra, men säger också att vi fortfarande har en del att arbeta med vad gäller förtroendet för branschen. Produkten har vi ju redan - och pålitligheten där är det få som tvivlar på! Tur att vi också fick höra Fridolf Eskilsson från Jönköping energi berätta att hela 91 % av deras kunder skulle rekommendera fjärrvärme som uppvärmningskälla.

Det var otroligt hög nivå på föredragen och jag tror att det är unikt att föredragshållare på den här nivån fritt delar med sig på det sättet av sina tankar till branschen. Jag hoppas att ni som var där hade lika stort utbyte av dagarna som jag hade, och att ni som inte var där kommer nästa år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar