fredag 16 augusti 2013

Höstens viktiga(ste) frågor

Efter en lång, skön sommar kliar det i fingrarna att få komma igång och ta tag i höstens arbete. Hösten är en tid som inspirerar till nystart. Jag ser fram en höst när vi fortsätter med vårt viktiga arbete, men jag förväntar mig att det kommer att ske utan den stora press som präglat de senaste åren.

Höstens stora fråga är förslaget till ny fjärrvärmelag som ska komma till vintern. Det blir spännande att se hur regeringen vill att fjärrvärmeverksamhet ska bedrivas i Sverige i framtiden. Vi och alla andra skickar nu i slutet av augusti in våra remissvar och efter det är det dags för regeringen att säga sitt. Så snart vet vi vad alla parter tycker. Min förhoppning är att det blir ett tydligt nej till statlig prisreglering, men vi får väl se. 

Parallellt ska vi fortsätta utveckla Prisdialogen. Då kan vi förbättra den lokala dialogen och visa att marknadens parter är betydligt bättre på att sköta prissättningen än staten. I september kommer vi få veta hur många företag som gått med redan första året. Hoppas det är många!  
Och vi kommer såklart fortsätta kämpa för att ändra de orättvisa byggreglerna även under hösten. Jag tänker att droppen till sist kommer urholka stenen.

 
Dagarna kommer också snabbt  fyllas med våra andra viktiga uppgifter. Just nu arbetar vi för fullt med att starta upp den nya fyraårsperioden i forskningsprogrammet Fjärrsyn. Denna period av branschkampanjen för fjärrvärme går in på sitt tredje år. Vi har som vanligt en hel del spännande konferenser som vi gör vårt yttersta för att fylla med spännande innehåll. Och i november har vi vårt årsmöte som i Uppsala, där Energiministern ska delta.

Som ni ser så har vi en spännande höst framför oss och det känns härligt att vara tillbaka igen!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar