måndag 19 september 2011

Fjärrvärmemässan ger möjlighet till effektivisering

Så är det då äntligen dags för 2011 års fjärrvärmemässa! I eftermiddag går tåget till Jönköping och imorgon börjar det hela för min del med ett seminarium om energieffektivisering. Fjärrvärmemässan (20-22 september) ligger samtidigt med bland annat Fastighetsmässan på Elmia och det är en fantastisk möjlighet.

För att få så effektiv uppvärmning som möjligt krävs ett betydligt bättre samarbete mellan dessa två branscher. Det finns mycket att tjäna på en bättre dialog mellan dem som driftar fastigheterna och dem som sköter fjärrvärmenätet. Och jag är övertygad om att det finns stora möjligheter till effektivisering om fastigheterna och fjärrvärmesystemen kan "prata" bättre med varandra.

Fjärrvärmemässan är en plats där man kan träffa intressanta personer och få nya tankar. Själv ser jag särskilt fram emot att få träffa leverantörer av utrustning och tjänster. De spelar en avgörande roll för fjärrvärmens utveckling, men är en del av branschen som jag sällan möter. Men där kommer även att finnas många andra att prata fjärrvärme med. Kanske ses vi i vimlet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar