fredag 26 juni 2015

Almedalsseminarium om Energikraven i Boverkets byggregler

Så var det dags för Almedalsveckan igen och Svensk Fjärrvärme kommer som vanligt att finnas på plats, se mer detaljer här. Dels kommer jag delta i seminarier som ordnas av andra, dels är vi med och arrangerar två seminarier tillsammans med andra. Men mest intressant blir nog vårt eget seminarium "Nya energikrav i byggreglerna - vad blir konsekvenserna?".  Läs mer om seminariet nedan. Hoppas att vi ses där!
 
Energikraven i Boverkets byggregler ska leda till minskad energianvändning. Under närmare tio år har byggreglerna diskuterats. De har kritiserats för att de inte är tillräckligt utmanande, att de inte stimulerar energieffektivt byggande och att de inte är teknikneutrala. Under Almedalsveckan arrangerar Svensk Fjärrvärme ett seminarium om frågan.
 
Det senaste året har Boverket utrett energikraven i byggreglerna dels för att få en svensk definition av Nära nollenergibyggnader, dels för att energikraven ska bli teknikneutrala. Boverkets förslag presenterades 15 juni och går nu ut på remiss. Vi är inte nöjda med rapporten, läs vår kommentar här.
 
Representanter för byggbranschen, energibranschen och fastighetsägarna påverkas alla av det nya regelverket - men hur? Och vad är egentligen vitsen med energikrav i byggreglerna? Möt experter, branschföreträdare och politiker och hör deras syn på Boverkets förslag - löser det problemen?
 
Torsdagen den 2 juli, 10.30-11.30, Stora Matsalen, Teaterskeppet, Visby Hamn


Så här vill Boverket förändra byggreglernas energikrav Sofia Linden, projektledare Boverket

Köpt eller använd energi - vad är skillnaden? Åsa Wahlström, docent, CIT Energy Management, Chalmers

Byggindustrins syn på Boverkets förslag Branschföreträdare

Så påverkar byggreglerna fastighetsekonomin Jonas Högset, ansvarig nybyggnadsfrågor, SABO

Vad är vitsen med energikrav i byggreglerna? Samtal/debatt mellan riksdagspolitiker och branschföreträdare. Medverkande: Ola Johansson, riksdagsledamot Centerpartiet, Emma Hult, riksdagsledamot Miljöpartiet, Johan Barth, vd Geotec, och Ulrika Jardfelt, vd Svensk Fjärrvärme.

Moderator: Annika Johannesson, kommunikationschef Svensk Fjärrvärme
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar