fredag 14 november 2014

Dialog i fokus på årsmötet

Så var årets årsmöte över och jag känner mig trött men väldigt glad.

Årsmötet rivstartade med en utblick över energitrender i världen: från fokus på produktion till systemsyn - en global trend, med Marcus Wråke (IVL). Därefter ett mer lokalt fokus med Öresundskraft och Kemira Kemi som berättade hur de samverkar för bättre affärer, med Lennart Albertsson (Kemira Kemi) och Lars-Inge Persson (Öresundskraft).

Förutom ovanstående fördrag och ett par andra intressanta föredrag av Björn Sidesjö och Per Schlingmann kan man säga att temat för årets dagar var systemperspektivet. Det märktes att det fanns ett stort behov av att prata om just detta.

Som det brukar vara på våra årsmöten kan man inte bara sitta och lyssna, utan deltagarna förväntas också bidra. I år var det systemperspektivet som skulle förtydligas. Något som är så viktigt för fjärrvärmen men samtidigt så svårt att förklara. Engagerade diskussioner resulterade i många kloka tankar men också frågor som exempelvis: Vilket system och vems perspektiv? och Kan vi använda enklare/andra ord? Det var tydligt att detta är en fråga som engagerar men också något vi behöver återkomma till många gånger

Efter konferensen hade vi vår årsstämma som för ovanlighetens skull blev en riktigt spännande tillställning. För första gången på över tio år resulterade de engagerade diskussionerna i en votering där alla med rösträtt fick skriva ned sitt val på en lapp som under överinseende av rösträknarna sammanräknades. I slutänden blev det ett tydligt besked och det var samtidigt en härlig uppvisning av föreningsdemokrati. 

Jag vill rikta ett stort tack till Göteborg Energi som stod som värdar för årets årsmöte. Och jag måste också säga att jag är så stolt över Svensk Fjärrvärmes kansli som lyckas arrangera en så spännande tillställning där alla medarbetare, vi är ju bara 15, samarbetar och hjälps åt för att lyckas få till ett så fint arrangemang med alla de olika arbetsuppgifter som det innebär.

Och, såklart: Tack alla som kom och gjorde så att dagarna blev så bra!

Lotta Brändström, vd på värdföretaget Göteborg Energi hälsade alla välkomna

Nätverkandet är en viktig del av våra konferenser och möten

En programpunkt var att finalisterna i tävlingen "Årets fjärrvärmeföretag" berättade om sina förflyttningar
med sikte på fjärrvärmens vision 2030: Vi värmer varandra med återvunnen energi. Här Gävle Energi.

Per Schlingmann höll föredraget "Urban Express - 15 urbana
lagar som krävs för att navigera i den nya världen".

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar