fredag 8 november 2013

Våra reklamfilmer på tv

Den här veckan  har våra reklamfilmer börjat visas i tv. Du kan se filmerna här. Det ska bli spännade att se hur de tas emot. Själva tycker vi de är både fyndiga och roliga, men vi är ju specialintresserade och målet såklart att andra än vi ska förstå och tänka till. Lite orolig är jag att det är svårt att uppfatta budskapet i dem, dvs att fjärrvärme gör att man kan värma med resurser som annars går förlorade. 

I filmerna har vi använt avfall som ett exempel och många tänker nog inte på vad som händer med soporna efter att de har slängts. Avfall utgör bara en liten del av bränslemixen i fjärrvärme, ca 20 %, men andra resurser som annars gått till spillo, som rester från skogen eller spillvärme från industrin, var ännu svårare att använda för att på 30 sekunder förklara själva idén. www.fjarrvarme.se förklarar vi hur det går till i verkligheten

För att locka till skratt valde vi att göra filmer med hög igenkänningsfaktor. I första hand bör man ju se till att återanvända eller återvinna materialet från det man inte längre vill ha. Endast det som inte lämpar sig för återvinning bör gå till energiåtervinning. Med det är ett mycket bättre alternativ till att soporna hamnar på deponi som de gör i många andra länder.  

Jag hoppas att tittarna tycker att filmerna är lika roliga och fina som vi gör, blir nyfikna och gå in på fjarrvarme.se. Vissa kanske tycker att de är lite provocerande, men då vill jag bara säga att vi inte uppmanar till att slänga sånt som tagits fram med kärlek, men om de inte kan användas till något annat så blir de i alla fall värme.
 
 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker bara att filmerna är elaka. Jag sitter och ler lite i början av filmen med barnet som pysslar och gör nåt fint till sin mamma. Sen när man förstår att det är Svensk Fjärrvärme som står bakom filmen känns det bara elakt. Hela tonen är helt fel.

    SvaraRadera
  2. Det vi tänkte när vi gjorde filmen var inte att vi tror att föräldrar ser det som deras barn skapat som skräp. Vi tror inte heller att föräldrar slänger allt deras barn gör eller att man inte vill ha deras gåvor. Frågan är väl mer hur mycket man vill spara? Ibland kan de ju komma hem med pyssel varje dag.

    Jag tror att folk har olika strategier. Det finns de som inte sparar någonting och de som sparar allt. Det finns de som sparar allt en tid och sen slänger och det finns de som sparar det "bästa" men ändå slänger en del.

    Det vi vill säga är att man inte behöver ha dåligt samvete för att man slänger saker som man inte vill eller kan behålla om man åtminstonde vet att det kommer till användning och blir värme. Sortera sitt skräp ska man förstås först göra. Men det som inte går att återvinna på annat sätt, det gör man fjärrvärme av. Och det tycker vi är bra så det ville vi berätta.

    SvaraRadera