tisdag 10 maj 2011

Internationellt - nationellt

Vår europeiska samarbetsorganisation Euroheat & Power har haft sin årliga kongress. Det blev några intensiva dagar fyllda med  möten, seminarier, erfarenhetsbyten och diskussioner.med branschfolk från olika länder. Mycket inspirerande och lärorikt. Dessutom  var det roligt att våra medlemsföretag Göteborg Energi och Ena Energi från Enköping fick första pris i den internationella tävlingen "District Energy Award". 

Nu är det snabba kast, från den internationella miljön, till det helsvenska Solliden och Skansen. I morgon har Svensk Fjärrvärme vårfest där och temat är förstås givet: Tredjepartstillträde. Enmansutredaren Peter Nygårds ska presentera den statliga utredningens förslag. Sedan blir det ett panelsamtal med olika aktörer; riksdagspolitiker, kunder och leverantörer, där jag ska vara med.

Jag känner att kongressdagarna och inblicken i fjärrvärmens rolll i Europa och övriga världen har gett mig inspiration och nya krafter, så jag ser fram emot en livlig och intressant diskussion imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar