onsdag 26 oktober 2011

Det haglar remissvar

Svarstiden på TPA-remissen löper snart ut, så nu kan man nästan säga att det haglar remissvar. Jag är verkligen inte avundsjuk på den tjänsteman på Näringsdepartementet som ska ta hand om alla svaren...

TPA-forum kan man ta del av många av de inlämnade svaren. Där kan man konstatera att det inte finns någon entydig linje, utan att svaren spretar. Det visar verkligen hur komplex och invecklad frågan är.

Särskilt viktigt för oss på Svensk Fjärrvärme är att få veta vad kundorganisationer och ägare tycker. Vår största kundorganisation SABO kom med sitt svar i förra veckan. De uttrycker farhågor om högre fjärrvärmepriser i framtiden om utredningens förslag går igenom. Andra, till exempel Fastighetsägarna, är positiva till förslaget i sitt remissvar och understryker att ökad konkurrens kan stärka kundens ställning.

Igår kom även Sveriges kommuner och landsting, SKL, med sitt svar. SKLs ordförande, Anders Knape, tycker att utredningen saknar en ordentlig konsekvensanalys och lyfter fram att fjärrvärmeproduktionen ser väldigt olika ut över landet, vilket måste vägas in. Samtidigt säger SKL att kundernas ställning måste stärkas och att de är öppna för fortsatt utredning av ökad konkurrens i fjärrvärmen.

På fredag ska Svensk Fjärrvärmes skicka in sitt svar. Vi presenterar det på en pressträff under förmiddagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar